Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten
Patroon

Internationals

Welkom bij de SILFO-scholen in de Brainportregio. Aan deze webpagina wordt momenteel gewerkt. We vullen de site regelmatig aan met nieuwe informatie.

 

 

Welcome tot the SILFO-schools in the Brainport region. This webpage is currently under construction. We regularly update the site with new information.

 

SILFO Internationaal

Welkom op de website van SILFO, de onderwijsstichting waar we geloven in de kracht van maatwerk en inclusiviteit. Onze jarenlange ervaring in het begeleiden en ondersteunen van internationals in het onderwijs heeft ons gevormd tot een expert in de Brainportregio.

Een sterke focus op maatwerk, respect en persoonlijke aandacht verbindt onze scholen. Bij SILFO bepalen we samen met ouders/verzorgers en leerling, op basis van een gedegen intake, welke school het beste bij uw kind past. Wij zorgen ervoor dat elk kind een vliegende start maakt.

Wilt u meer weten over onze aanpak en de mogelijkheden die we bieden? Bezoek dan de websites van onze scholen en ontdek hoe SILFO bijdraagt aan de ontwikkeling van elk kind in de Brainportregio. Wij kijken ernaar uit om u en uw kind te ontmoeten!

SILFO biedt een breed scala aan mogelijkheden voor kinderen en jongeren met diverse achtergronden en behoeften. Of uw kind nu voor korte of langere tijd onderwijs in Nederland gaat volgen, wel of geen Nederlands spreekt, wij kunnen een passend traject bieden op een van onze scholen.

In Nederland onderscheiden we het primair onderwijs (PO, van 4 tot 12 jaar) en het voortgezet onderwijs (VO, van 11 tot 18 jaar). Het VO is onderverdeeld naar niveaus: VMBO, MAVO, HAVO, VWO. Zie www.insidr.nl/Dutch education system voor meer informatie. Binnen SILFO zijn primair en voortgezet onderwijs vertegenwoordigd en op onze SILFO scholen kunnen we leerlingen op maat ondersteunen.

Primair onderwijs (PO, van 4 tot 12 jaar)

SILFO heeft vier verschillende PO-scholen:

  • Als een leerling tot de groep expats behoort en een korte tijd in Nederland verblijft, volgt aanmelding en intake via de Primary International Department van de International School Eindhoven (ISE).

 

  • Als een leerling internationaal georiënteerd is en voor langere tijd in Nederland verblijft, volgt aanmelding en intake via de Primary Dutch Bilingual Department van de International School Eindhoven (ISE).

 

  • Als een leerling voor langere tijd in Nederland verblijft, volgt aanmelding en intake bij De Ganzebloem of De Beneden Beekloop als die in de buurt van het woonadres zijn: “thuisnabij onderwijs”. De leerling ontvangt minstens 1 jaar intensief taalonderwijs. Daarna wordt NT2-ondersteuning op maat aangeboden.

Voortgezet onderwijs (VO, van 11 tot 18 jaar)

SILFO heeft vijf verschillende VO-schoollocaties:

  • Als een leerling tot de groep expats behoort en korte tijd in Nederland verblijft, volgt aanmelding en intake via de Secondary International Department van de International School Eindhoven (ISE). De ISE biedt Engelstalig onderwijs gericht op het International Baccalaureate (IB), met een aanbod van het IB-MYP programma (11-16 jaar) en het IB-DP programma (16-19 jaar). De ISE-campus onderscheidt zich door haar sterke focus op levenslang leren. De ISE vraagt een financiële bijdrage en in ruil daarvoor ontvangen leerlingen een opleidingsprogramma dat hen voorbereidt op een wereldwijde toekomst

 

  • Als een leerling voor langere tijd in Nederland verblijft dan biedt het Stedelijk College, locatie Henegouwenlaan een unieke leeromgeving voor kinderen in een meertalige en internationale context. Hier wordt de thuistaal van de leerling omarmd bij de voorbereiding op het eindexamen en het leren van het Nederlands. De school wordt gekenmerkt door een open en respectvolle cultuur, waar leerlingen zich snel thuis voelen. Daarnaast biedt de school kwalitatief goed onderwijs en is er persoonlijke aandacht voor iedere leerling. De Henegouwenlaan leidt op voor de Nederlandse diploma’s Mavo, Havo en VWO (atheneum en gymnasium). Het kan zijn dat u na de intake het advies krijgt voor kortere- of langere tijd het traject Global College Eindoven te volgen om ervoor te zorgen dat de nederlandse taal en het cultuurbewustzijn op niveau zijn.

 

  • Als een leerling voor langere tijd in Nederland verblijft dan biedt het Stedelijk College, locatie Oude Bossche Baan een mooie leeromgeving voor de internationaal georiënteerde VMBO leerling. Er is een doorlopende leerlijn NT2 (Nederlands als tweede taal) voor taalondersteuning. De Oude Bossche Baan is een school waarin cultuur responsief wordt lesgegeven en waar wordt geloofd in het eigen kunnen van de leerling (self-efficacy). Er is veel aandacht voor taalbewust lesgeven. Wereldburgerschap en Internationalisering zijn van zelfsprekende thema’s binnen de school. De Oude Bossche Baan leidt op voor de Nederlandse diploma’s BBL, BBL Leertraject, KBL en Mavo. Het kan zijn dat u na de intake het advies krijgt voor kortere- of langere tijd het traject Global College Eindoven te volgen om ervoor te zorgen dat de nederlandse taal en het cultuurbewustzijn op niveau zijn.

 

  • Als de leerling voor een langere tijd in Nederland blijft dan biedt het Strabrecht College Geldrop een leerlomgeving met aandacht voor Internationalisering. Een school met een sterke zorgcultuur met veel aandacht voor leercoaching en maatwerk voor leerlingen, gelegen net buiten Eindhoven. Het Strabrecht College leidt op voor de Nederlandse diploma’s Mavo, Havo en VWO (atheneum en gymnasium). Het kan zijn dat u na de intake het advies krijgt voor kortere- of langere tijd het traject Global College Eindoven te volgen om ervoor te zorgen dat de nederlandse taal en het cultuurbewustzijn op niveau zijn.

 

  • Als een leerling internationaal georiënteerd is en voor langere tijd in Nederland verblijft, volgt aanmelding en intake via het Global College Eindhoven. Een leerling vindt daar een veilige en stimulerende leeromgeving. Een tweejarig traject helpt leerlingen een stevige basis te leggen in de Nederlandse taal en cultuur. Met intensieve begeleiding ontwikkelen zij een taal- en ondersteuningspaspoort. Aan het einde van de opleiding ontvangt een leerling een ontwikkelgericht advies op maat voor het voortgezet onderwijs (VO) of middelbaar beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. Het traject geeft een ontwikkelgericht advies op maat met betrekking tot kennis en mogelijkheden; geen diploma.