Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten
Patroon

Docent NT2

 

Esmée Kneppers

Docent NT2
Stedelijk College Eindhoven
locatie Oude Bossche Baan
Caring

Als er iets belangrijk is in het onderwijs, dan is dat naar mijn mening wel de zorg voor elkaar. Van zorg voor leerlingen tot zorg voor collega’s onderling. Een leerling écht zien, verder dan het gedrag aan de voorkant, en ze het gevoel geven dat je er bent: dat is belangrijk voor een veilig leerklimaat. Omdat ik lesgeef aan leerlingen binnen de Eerste Opvang Anderstaligen, kan ik onderdeel zijn van een zeer belangrijk deel uit hun leven. Namelijk hun start in een nieuw land, met al een hele rugzak aan gebeurtenissen uit het prille verleden. Waar iedereen een moment of docent uit eigen schooltijd kan herinneren, zal dat voor deze leerlingen nog eens extra zo zijn.

Ook heb ik mijn eigen ontvangst als docent op het Stedelijk College als een warm bad ervaren, waarin oprechte interesse in elkaar heel zichtbaar is. Zeker omdat ik pas net ben gestart in het onderwijs en zelfs nog in mijn afstudeerfase zit, kan deze zorg voor elkaar van grote invloed zijn.

Connecting

Verbinding maken met elkaar, kan voor mooie relaties en resultaten zorgen. De persoon achter het masker, het gedrag en de lach leren kennen. Echt connectie maken met mensen die eigenlijk een grote muur om zich heen hebben gebouwd, maar ook met de mensen die het liefst ieder moment van de dag met je praten. Iedere verbinding zorgt voor een beetje extra begrip voor elkaar.

Creating

Onderwijs, verbindingen en toekomstperspectieven creëren. Dat ik een steentje bij kan dragen aan het onderwijs van nu, voor de toekomst van onze jeugd, maakt me alleen maar heel trots. Ik krijg energie van het enthousiasme en de creatieve ideeën van leerlingen. Buiten de lijntjes is meer ruimte, dus laten we proberen verder te kijken dan de gebaande paden.

Celebrating

Het vieren van iedere stap in de goede richting, groot of klein. Ieder pad verloopt anders en iedereen doet het op een ander tempo. Dat maakt het onderwijs juist zo interessant, afwisselend en leuk. Ik geniet van de ontwikkeling van mijn leerlingen en sta er graag bij stil om ze dit ook te laten inzien. Hoewel het onderwijs voor niemand iedere dag makkelijk en even leuk is, is het over het algemeen toch echt een feestje.