Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten
Patroon

Docent drama/ckv/kunst algemeen

Lotty Huiskens

Docent drama/ckv/kunst algemeen
Mentor en leerlingcoach
Stedelijk College Eindhoven, locatie Henegouwenlaan
Caring

Als leerlingcoach spreek ik mijn leerlingen iedere week. Samen nemen we de week door. Ik vraag ze waar ze trots op zijn of wat voor obstakels ze tegen zijn gekomen. Door de juiste vragen te stellen hoop ik ze inzicht te geven in hun eigen acties en handelen, maar soms praten we ook gewoon over dat paar nieuwe schoenen of de voetbalwedstrijd van afgelopen zaterdag. Op deze manier krijgen onze leerlingen de aandacht die ze verdienen.

Connecting

In mijn lessen is leren samenwerken een belangrijk doel. Hoewel ik weet dat de opdracht soms makkelijker gaat als ze zelf groepjes mogen maken, vind ik het juist interessant om leerlingen die niet met elkaar om gaan bij elkaar in een groepje te zetten. Zo kunnen ze leren van elkaars verschillen of komen ze er nou juist achter dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze dachten.

Creating

Als docent drama en ckv ben ik samen met mijn sectie altijd bezig met het creƫren van nieuw lesmateriaal. Lesmateriaal dat aansluit bij onze leerlingen, maar wat ze tegelijkertijd uitdaagt verder te denken dan dat ze gewend zijn. Lesmateriaal waarin een goede balans is tussen theorie en praktijk. We willen hun creativiteit en nieuwsgierigheid aanwakkeren en ze laten ervaren dat creativiteit een vaardigheid is die ook buiten de kunsten erg belangrijk is.

Celebrating

School is een plek om te leren, maar vanzelfsprekend zijn er genoeg leerlingen die leren niet leuk vinden. Hoewel school geen pretpark hoeft te zijn is het wel aan ons om dat leren aangenamer te maken. Door kritisch naar je eigen lesmateriaal te kijken, leerlingen bewust te maken van wat ze leren en het gesprek te openen over waarom ze dit leren denk ik dat er meer succeservaringen gevierd worden!