Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten
Patroon

Docent bewegen en sport

 

Mathijs Rosielle

Docent bewegen en sport
Pedaccer PO VO
Stedelijk College Eindhoven
locatie Oude Bossche Baan
Caring

Iedereen heeft herinneringen aan het onderwijs. Een leraar die een mooi verhaal vertelt of die een tip geeft die het kwartje liet vallen. Zo maakt onderwijs indruk en dat gaat alleen als je een enthousiasme bevlogen docent voor de klas hebt staan. Soms vliegen de onderwijsontwikkelingen ons om de oren maar de basis, een goede docent, zal altijd de belangrijkste factor blijven.

Connecting

De relatie tussen leraar en leerling is essentieel in het onderwijs. Als het contact goed is, voelen de leerlingen zich veilig, kunnen ze actief mee doen, zijn de leerprestaties hoger en kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen. Het pedagogisch klimaat begint uitsluitend met een leraar die een goede relatie aan kan gaan met leerlingen.

Creating

Leren doe je met vallen en opstaan, waarom moet ik er dan altijd bij zitten – Loesje.

Bewegen is voor mij hét middel om kinderen te laten leren. “Het is maar een spelletje’’, betekent dat je iets niet al te serieus hoeft te nemen. Maar spelen is veel meer dan een simpel tijdverdrijf. Spel helpt ons om de vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die we nodig hebben om the game of life succesvol te spelen. Dat maakt mijn vak fantastisch en geeft me veel energie om er elke keer weer iets van te maken.

Celebrating

Ik probeer alle successen te vieren in het leven. Van groot tot klein, samen of alleen. Het stil staan bij wat je goed doet is waardevol. Dat doe we ook bij de leerlingen!